Bezoek aan Jan en Jeanet - Reisverslag uit Brisbane, Australië van moonencris - WaarBenJij.nu Bezoek aan Jan en Jeanet - Reisverslag uit Brisbane, Australië van moonencris - WaarBenJij.nu

Bezoek aan Jan en Jeanet

Door: Monica

Blijf op de hoogte en volg

08 Mei 2006 | Australië, Brisbane

Vrijdagochtend zijn we aangekomen bij Jan en Jeanet in Brisbane. Ze hebben ons opgepikt op het vliegveld en zijn toen naar hun huis gereden voor een bakkie koffie. 's Middags even (een deel van) het centrum van Brisbane bekeken en 's avonds 'thuis' gebarbecued. Jan met een originele delfsblauwe schort om (ons cadeau).

Afgelopen zaterdag hebben we samen met J&J het gebied te noorden van Brisbane bekeken. De Sunshine Coast en achterland. In het binnenland hebben we via verschillende uitkijkpunten de Glass House Mountains bekeken. Deze bergen zijn de overblijfselen van een vulkaankrater. We begonnen met een wandelingetje naar een uitkijkpunt, het was slechts 700 meter, maar wel een 'steep walk'. Dat betekent dat het dus behoorlijk stijl was :-( Na een aantal rustpauzes onderweg zijn we toch boven aangekomen en het was inderdaad erg mooi. Daarna een markt bezocht in het plaatsje Eumundi en nog even gezommen en relaxed op Noosa beach.

Zondagochtend vroeg vertrokken richting het binnenland van de Gold Coast. De Gold Coast is een heel toeristisch gebied, maar het binnenland is natuurlijk heel rustig. We hebben het Springbrook Nationaal Park bezocht. Ook hier weer diverse mooie uitzichtpunten en watervallen. Dit keer hebben de wandelingen maar beperkt tot maximaal 300 meter, dat gaf iets meer een vakantiegevoel. Aan het eind van de middag kwamen we aan in Byron Bay, een leuk plaatsje aan het strand, hier hebben we heerlijk gegeten.

Vandaag hebben we niet al te veel gepland. Gaan nog even Brisbane in en we pakken uiteraard onze spullen weer in, want morgen vertrekken we naar Darwin.

• 08 Mei 2006 - 06:18

Rianne:

Enne, hoe zit het met de kangoeroes? Hebben jullie er al veel gespot?

Byron Bay is leuk hè!

• 08 Mei 2006 - 06:32

Boudie:

Eindelijk! Wel een klein stukje hoor

• 08 Mei 2006 - 07:56

Cris:

He Boudie was al halverwege toen ik er aan dacht om een foto te maken :-)

• 08 Mei 2006 - 07:57

Cris En Moon:

Ja kangaroes op ons bord :-D

• 08 Mei 2006 - 09:41

Roman:

Hej Moni en Cris!!!

Tof dat het jullie goed gaat in down-under. Hier in good old Zutphen is het ook uitstekend, want we hebben een zomers weekend met 26 graden achter de rug incl. een spontane BBQ bij mij thuis. De hele caln was aanwezig, incl een Carsten die over mijn bank heen gekotst heeft! Verder was die wel relaxed hoor, gewoon tuinstoelen uit de berging gehaald, banken, palmboom en boxen naar buiten gepleurd en het feest kon beginnen. Een heel verschil met Kings of Metal waar het 12 graden en niet bepaald droog was...

Have fun daaro en mazzels,

Roman

• 08 Mei 2006 - 17:45

Yvonne, Mark & Jelter:

Hoi,

Harstikke leuk zo die foto's en reisverslag. We zijn benieuwd naar de volgende.

Groetjes

Yvonne, MArk & Jelter

• 09 Mei 2006 - 18:24

Marjon:

Nah, wat een mooie foto's jaloers ben ik. Wij hebben nog steeds buitenland plannen, maar het is nog afwachten ivm vso van ed. Moon: Ideetje voor feest pap en mam: iemand vragen voor foto's te maken, of vind jij dat een leuke klus? Marjon

• 10 Mei 2006 - 11:30

Jannie:

Moon en Cris
    Ik wil jullie even laten weten dat ome Gert Groenouwe vanmorgen is
    overleden de familie heeft
    er vrede mee.liefs jannie.

• 11 Mei 2006 - 07:07

Jessica:

Dag vakantiegangers!
    Ik benijd jullie niet hoor wat de boot betreft! Monica weet wel ongeveer hoe ik het ervaren zou hebben, compleet met pilletjes en al... Je hebt me al 1 keer naar bed moeten 'dragen' vanwege een ruwe zee! Maar verder is het om jaloers op te worden, ziet er allemaal heerlijk uit. Veel plezier strakjes in Darwin en omstreken!
    liefs,
    jessica

• 12 Mei 2006 - 17:41

Rieke:

he moon en cris, het ziet er wederom goed uit. lijkt mij ook zeker nog wel es wat om die kant uit te trekken. Nu in Darwin? of al weer vertrokken? ik kijk uit naar het volgende update'tje en tuurlijk de foto's! greetz rieke

• 13 Mei 2006 - 14:04

René:

Ik wil ook naar australie en dan om daar te gaan wonen :(